Naar boven Naar beneden
 

Coaching is gericht op de praktische toepassing van inzichten en technieken in het dagelijkse leven.

Het achterliggende doel is altijd om een nieuwe leefstijl te creëren, die je gevoel van welbevinden vergroot en een gevoel van zingeving en innerlijke rust genereert.

Coaching kan zich richten op het ontwikkelen van een bepaalde vaardigheid, zoals bijvoorbeeld:

·  intuïtie toepassen

·  jezelf presenteren

·  de meest optimele communicatievorm hanteren: dialoog

·  leiderschap uitoefenen

In dat geval is er sprake van een coachingstraject met meerdere sessies. De sessies vinden plaats met intervals van enkele weken.

Coaching kan ook worden gebruikt om eenmalig naar een bepaalde situatie te kijken.

Meer plezier en meer energie

Het jachtige leven van nu slokt veel van onze energie op. We moeten zoveel en hebben tijd tekort. Vaak doen we dingen uit plichtsgevoel of gewoonte. We zijn vergeten hoe belangrijk het is om plezier te maken en dat is nou juist datgene waar we energie mee genereren. Als we ons goed voelen kunnen we moeilijke situatie ook beter hanteren.

Levensmissie

In het diepst van ons wezen willen we onze dromen en onze levensmissie op aarde vormgeven. Als we daarmee bezig zijn voelen we ons gelukkig en vinden innerlijke rust. Om dit te bereiken hebben we inzicht nodig in onze talenten. Als je weet wat waar je goed in bent čn wat je leuk vindt, dan komt jouw unieke talent vanzelf tot uitdrukking en daarmee je levensmissie. Daar wordt niet alleen jij blij van, maar ook heel veel mensen in je omgeving. Coaching kan helpen bij deze ontdekkingstocht in jezelf.

Zelfbewustzijn ontwikkelen

Het is het belangrijk om te weten wat je wilt en waar je behoeftes liggen. Je kunt leren om het leven als een spiegel te gebruiken. Het kan nodig zijn om oude ideeën of gedragspatronen los te laten om meer ruimte te maken voor jezelf. Aan het loslaten wat je geleerd hebt en jezelf leren kennen wordt ruim aandacht besteedt. Van daaruit kun je jouw innerlijke stem herkennen en je intuïtie ontwikkelen.

Oefeningen ondersteunen jouw persoonlijke transformatie. Deze oefeningen worden afgestemd op je dagelijkse leven.

Prijzen

Een consult van circa een uur kost:
Voor particulieren € 65,- (incl. BTW)
Voor bedrijven € 90,- (excl. BTW)

Locatie

Vechtstraat 167, Amsterdam

Voor informatie en het maken van een afspraak

Tel: 020 - 66 10 615 / 06 - 402 240 06

 

Hieronder volgt een aantal basisoefeningen om je autonomie en je intuďtie te ontwikkelen. Het gaat bij deze oefeningen vooral om te leren met je denken je energie aan te sturen. Het is niet nodig om iets te zien of te voelen. Door de commando’s die je geeft gaat je energie vanzelf zijn werk doen. Je kunt deze oefeningen dan ook overal doen. Bijvoorbeeld als je in de rij staat te wachten, in de file staat, aan het koken bent etc.

Gronden

Ga op een stoel zitten met je voeten plat op de grond of ga op twee benen staan. Sluit (als dat mogelijk is) je ogen en richt je aandacht naar binnen. Ga met je aandacht naar het onderste punt van je wervelkolom bij je stuitje. Visualiseer deze als een zwarte bol. Laat vanuit deze bol een koord de aarde in zakken. Dit koord is je grondingskoord. Het koord gaat helemaal naar beneden tot het centrum van de aarde (dit is ook een zwarte bol). In het centrum van de aarde maak je het koord vast.

Energiebel (aura) helder maken

Om je lichaam heen heb je een energiebel, welke ook wel aura wordt genoemd. Deze bel bevat jouw energie. Voel de grenzen van je bel om je heen en stel je voor dat je in een groot lichtgevend ei zit. Trek een zilveren cirkel om je heen aan de rand van je bel, alsof je in een grote hoepel staat.

Energie stromen

Stromen van energie helpt bij het helder maken van de meridianen en om de balans in jezelf te herstellen. Door het stromen van energie wordt je rustiger. Het is makkelijker om emoties los te laten en zware(negatieve) energie weg te laten stromen.

Maak contact met je energiebel. Stel dat je de bel aan de bovenkant opent en dat je lichte energie uit de kosmos naar binnen haalt. De energie stroomt langs en door je lichaam en neemt alle zware energie mee naar de aarde. Deze oefening kun je ook goed doen onder de douche.

Energie uitwisselen

Na een ontmoeting met andere mensen kun je jouw bel schoonmaken door energie uit te wisselen. Ook aan het eind van de dag, vlak voordat je gaat slapen, werkt het rustgevend om energie uit te wisselen met de mensen waarmee je in contact bent geweest.

Trek de zilveren cirkel om je heen. Stel dat je alle energie van de betreffende persoon in je bel verzamelt en in een denkbeeldig doosje stopt. Stuur het doosje terug naar de betreffende persoon.

Analysator zachter zetten

Om je denkproces wat rustiger te maken kun je je analysator lager draaien. Je analysator zit in het midden van je hoofd. Voor deze oefening moet je je ogen even sluiten. Verplaats je aandacht naar het midden van je hoofd. Maak contact met je analysator. Visualiseer een metertje voor je gedachten dat loopt van 1 tot 10. In die ‘gedachtenmeter’ zit een wijzer. Vraag aan jezelf op welk getal de wijzer staat. Probeer niet te oordelen over het getal dat in je opkomt. Start bij dat getal en draai de wijzer terug door langzaam terug te tellen. Ga zover terug dat het prettig voor je voelt. Open je ogen weer.

This is "page" 2...........
This is "page" 3...........
Page 4